Όλες οι τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ

Εκδόσεις Αλφα Πι

Το καλάθι μου

Κάντε κλικ στον τίτλο για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού σας
0 Προϊόντα €0.00

Διλήμματα

Ισχύει έκπτωση 20% επί όλων των αναγραφόμενων τιμών
Η έκπτωση εφαρμόζεται αυτόματα στο καλάθι σας
Κωδικός: Σκληρό εξώφυλλο
€20.00

 
Σκληρό εξώφυλλο
Συγγραφέας: Μιχάλης Μουλλάς
Αριθμός σελίδων: 290
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 978-960-8262-85-0
 
Το βιβλίο του Μιχάλη Μουλλά, «Διλήμματα» ... είναι η κραυγή του ανθρώπου που πήγε στον νου και έχασε, του ανθρώπου που, αντί να κάνει σκοπό τη ζωή και μέσο τον νου, έκανε το αντίθετο και πέθανε, αν όχι στη ψάθα, χωρίς λουλούδια στην αυλή του. Πέθανε με το κεφάλι του γεμάτο διλήμματα, από τα οποία το χειρότερο ήταν «To know or not to know».
Tον νου λοιπόν ή την καρδιά; Ο Mιχάλης Mουλλάς μας εξηγεί ακόμα στον πρόλογο του βιβλίου του ότι ... το λεγόμενο «ύψιστο αγαθό» –ο νους– τείνει να γίνει το ύψιστο κακό, αφού ούτε την πρόοδό του μπορούμε να σταματήσουμε, ούτε τα καλά του να στερηθούμε». Kαι η καρδιά είναι το παιδάκι που αν δεν του δώσεις αυτό που θέλει δε σταματά να κλαίει. Mε έμμετρη αφήγηση, που σύμφωνα με τον συγγραφέα βοηθάει τη μνήμη, αλλά και γιατί «ο ρυθμός του στίχου είναι ο ρυθμός της καρδιάς», ο M. Mουλλάς διαλέγει για ήρωά του τον Ξενοφάνη, που γεννήθηκε στην Iωνία το 570 π.X.
Είναι επηρεασμένος και γοητευμένος από τις φιλοσοφικές αναζητήσεις του Πλάτωνα, από το μεγαλείο της έμμετρης Iλιάδας και επιχειρεί στο βιβλίο του αυτό, χρησιμοποιώντας και το νου και την καρδιά, να μας κάνει κοινωνούς στα «Διλήμματα».
 

Τιμή: €20.00
Βάρος: 800 g
Διαστάσεις: 24 cm × 17 cm × 1 cm
Διαθεσιμότητα: 
από 1 έως 3 ήμερες
Share/Save