Όλες οι τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ

Εκδόσεις Αλφα Πι

Το καλάθι μου

Κάντε κλικ στον τίτλο για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού σας
0 Προϊόντα €0.00

Οι Νεράιδες του Πελινναίου

Κωδικός: 960-960-6798-91-7
€10.00

 
Συγγραφέας: Σταματία Τσιμούνη-Χιωτέλλη
Εικονογράφηση: Δέσποινα Καλαγκιά
Αριθμός σελίδων: 28
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-960-6798-91-7
 
"Τα παραμύθια ανήκουν στον πλούσιο λαογραφικό θησαυρό της πατρίδας μας. Στο μακρύ κατάλογο αυτών των παραμυθιών έρχεται να προστεθεί και ένα καινούργιο, της συνα δέλφου Σταματίας Τσιμούνη. Πρόκειται για ένα βιβλίο αισθητικά ολοκληρωμένο, που μετουσιώνεται σε ενεργό δύναμη πνευματικής και συναισθηματικής επικοινωνίας της υγγραφέας με το παιδί και σε ενεργό δύναμη διαπαιδαγώγησής του. 
Το θέμα του, ευρηματικό και πρωτότυπο, έχει άμεση σχέση με την ιστορία μας δηλαδή με την εθνική μας μνήμη. Η ιστορία του τόπου μας, άμεσα συνδεδεμένη με την μικρασιατική καταστροφή με αποκορύφωμα την καταστροφή της Σμύρνης, απασχολεί τη συγγραφέα, η οποία διεκπεραιώνει ένα ιστορικό θέμα, με έντονο το δραματικό και συγκινησιακό στοιχείο, με παραμυθιακό τρόπο, αλλά με ύφος πιο επιμελημένο. "Τα παιδιά με αφορμή το παραμύθι, μπορούν να σκεφτούν, να ψάξουν, να εμβαθύνουν και να γνωρίσουν κάθε πτυχή αυτής της τραγωδίας", αναφέρει η ίδια η συγγραφέας. Έτσι επιτυγχάνεται η γνωριμία και η εμπέδωση της ιστορικής πραγματικότητας του τόπου τους.
Ο μύθος του συγκεκριμένου παραμυθιού περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες της ελληνικής ανθρωπογεωγραφίας: το τοπίο του Αιγαίου, τον ήλιο, το πέλαγο με τα νησιά, (εδώ το νησί της Χίου) τις γοργόνες, τους γλάρους, τα δελφίνια. 
Ως λογοτεχνικό κείμενο θεωρείται άρτιο με την ποικιλία των εκ φραστικών μέσων και καλολογικών στοιχείων που χρησιμοποιεί. Οι περιγραφές των προσώπων και των τοπίων επιστρατεύουν και βρίσκουν απήχηση σε όλες τις αισθήσεις. 
Σε όλο το κείμενο κυριαρχούν οι ωραίες, παραστατικές, ζωντανές εικόνες που συγκινούν και γοητεύουν τον αναγνώστη. 
Το παραμύθι καταλήγει, ως είθισται, να είναι αισιόδοξο, "λυτρωτικό" ως προς την τελική του έκβαση. Κάθε παραμύθι, ιδιαίτερα το λαϊκό, προσφέρεται για πολλαπλή προσέγγιση και επεξεργασία με το πλούσιο και πολλαπλό περιεχόμενό του. Έτσι λοιπόν και για στις "Νεράιδες του Πελινναίου" ταιριάζουν πολλές μορφές προσέγγισης όπως η αφήγηση, η ανάγνωση, η αναδιήγηση, η εικονογράφηση, η δραματοποίηση, οι λεκτικές ασκήσεις, οι κατασκευές, το παραμυθόδραμα κ.λπ.
 
Η καταπληκτική εικονογράφησή του, από τη ζωγράφο Δέσποινα Καλαγκιά, το απογειώνει από αισθητικής πλευράς και το κατατάσσει στα πολύ προσεγμένα παιδικά βιβλία. Συνοψίζοντας θα λέγαμε ότι πρόκειται για ένα αξιόλογο παιδι κό βιβλίο που φιλοδοξεί να συγκινήσει και να διαπαιδαγωγήσει."
 
 

Τιμή: €10.00
Βάρος: 250 g
Διαστάσεις: 34 cm × 24 cm × 1 cm
Διαθεσιμότητα: 
από 1 έως 3 ήμερες