Όλες οι τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ

Εκδόσεις Αλφα Πι

Το καλάθι μου

Κάντε κλικ στον τίτλο για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού σας
0 Προϊόντα €0.00

Ταξίδι στο πουθενά

Ισχύει έκπτωση 20% επί όλων των αναγραφόμενων τιμών
Η έκπτωση εφαρμόζεται αυτόματα στο καλάθι σας
Κωδικός: 978-960-8262-3-6
€15.00

 
Συγγραφέας: Xρήστος Γ. Γιατράκος
Αριθμός σελίδων: 512
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 978-960-8262-3-6
 
Όπως σημειώνει στον πρόλογο του βιβλίου ο Υποναύαρχος (ε.α.) Λ.Σ. κύριος Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης «Ο Χρήστος Γιατράκος με ρίζες Μικρασιάτικες ευγενικές και γέννημα θρέμμα της ναυτικής Χίου, συνδύαζε όλα τα απαιτούμενα προκειμένου να μας παραδώσει το τελευταίο λογοτεχνικό έργο του, «Ταξίδι στο πουθενά». 
Γαλουχημένος στη λογοτεχνία και με τη σιγουριά που του προσδίδει η βαθειά ναυτική γνώση ως καπετάνιος ο ίδιος και κυβερνήτης των ανοιχτών θαλασσών και οριζόντων, μας ταξιδεύει με το βιβλίο του στη δεκαετία του ’70 στη Μεσόγειο και μας εγκαθιστά συνειδητά στο πλοίο που κυβερνά μέλη του πληρώματος, μέσα από τις απόλυτα ακριβείς αλλά ταυτόχρονα κατανοητές για τον αμύητο στη ναυτιλία περιγραφές και δίνει στον αναγνώστη την αίσθηση ότι ήταν και ο ίδιος ναυτικός για χρόνια. 
Τη συγκεκριμένη περίοδο που διαπραγματεύεται ο Χρήστος Γιατράκος στο Ιόνιο, στο Λιβυκό Πέλαγος, στην Αδριατική και τις ακτές της Σικελίας και της Μεγάλης Ελλάδας -Magna Grecia- οργίαζε το «κοντραμπάντο» των τσιγάρων από την ιταλική μαφία. Όσοι ταξίδευαν αυτές τις θάλασσες συναντούσαν συχνά ταχύπλοα σκάφη αναψυχής μετασκευασμένα σε φορτηγά για τη μεταφορά του παράνομου φορτίου. Χρησιμοποιούσαν ακόμα και τορπιλα κάτους που είχαν αποσυρθεί από την ενεργό δράση και υπηρετούσαν πια άλλες «πολεμικές» επιχειρήσεις με πληρώματα εξαιρετικών δυνατοτήτων, εκπαιδευμένα για ακραίες εμπλοκές. 
Αυτό το «θέατρο» επιχειρήσεων, με πολλά κοινά πολιτιστικά στοιχεία με την Ελλάδα, επιλέγει ο συγγραφέας να πλέξει το συναρπαστικό μύθο του. «Αιχμαλωτίζει»τους ήρωες του σε μια απίστευτη περιπέτεια πειρατείας, λαθρεμπορίου και ανθρωπίνων σχέσεων που του δίνει την δυνατότητα να ξεδιπλώσει τόσο τις ναυτικές και ναυτιλιακές του γνώσεις όσο και τις θέσεις του απέναντι στις προκλήσεις μιας τέτοιας περιπέτειας. 
Πέραν τούτων, ο καπεταν-Χρήστος Γιατράκος επιλέγει μέσα από ένα λογοτεχνικό έργο να καταγράψει και τα προβλήματα που βίωναν, σε πολλές περιπτώσεις, ναυτικοί εκείνης της περιόδου και να αναδείξει τη ναυτοσύνη και ικανότητα των ελλήνων ναυτικών. 
Ο αείμνηστος καπετάν Χρήστος Γιατράκος σ’ αυτό το έργο του δεν παρουσιάζει μόνο τη ναυτική και λογοτεχνική του δεινότητα αλλά αποδίδει με αποκαλυπτική πληρότη τα και την προσωπικότητα του Έλληνα ναυτικού, όπως αυτή διαμορφώ νεται μέσα στα χίλια-μύρια κύματα των γραμμένων και άγραφων κανόνων του απαιτητικού και σκληρού επαγγέλματος και της πολύχρονης ξενιτιάς»

Ειδικά Χαρακτηριστικά: 
Τιμή: €15.00
Βάρος: 700 kg
Διαστάσεις: 21 cm × 17 cm × 5 cm
Διαθεσιμότητα: 
από 1 έως 3 ήμερες
Share/Save