Όλες οι τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ

Εκδόσεις Αλφα Πι

Το καλάθι μου

Κάντε κλικ στον τίτλο για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού σας
0 Προϊόντα €0.00

ΦΩΤΗΣ ΑΓΓΟΥΛΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ

Κωδικός: 978-960-632-141-2
€25.00
ΦΩΤΗΣ ΑΓΓΟΥΛΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ

 
Συγγραφέας: Γρηγόρης Δ. Σπανός
Αριθμός σελίδων: 352
Έτος έκδοσης: 2022
ISBN: 978-960-632-141-2

 
 
ΦΩΤΗΣ ΑΓΓΟΥΛΕΣ, Στοιχειοθετώντας

Με αυτό τον τίτλο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "αλφα πι" ένα βιβλίο του Γρηγόρη Σπανού που αφορά τον ποιητή Φώτη Αγγουλέ (1911-1964) και το έργο του, το δημοσιευμένο στις χιώτικες εφημερίδες της εποχής, το οποίο ο Αγγουλές ως εργαζόμενος εκεί "στοιχειοθετούσε" ο ίδιος.

Έτσι καταγράφονται ποιήματα που δεν περιλαμβάνονται στις ποιητικές του συλλογές, πεζά κείμενα και όλα τα χρονογραφήματα, που με το ψευδώνυμο "Σπέρος" δημοσίευε στην εφημερίδα "Χιακός Λαός" από το 1959 ως το 1962.

Στα χρονογραφήματα του Σπέρου, που καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου, ο Αγγουλές "ασχολείται με τα καθημερινά προβλήματα του καιρού του, που αρκετά είναι και του καιρού μας...  χωρίς να αναζητεί τους αίτιους αλλά τα αίτια" .οπως σημειώνει ο συγγραφέας. 

Η διαχρονική αξία του Αγγουλέ "στοιχειοθετείται" από τον Γρ. Σπανό μέσα από τη ζωή του, την εργογραφία του, τις κριτικές του έργου του, τα άρθρα, τις μελέτες, τα ποιήματα και τα βιβλία που γράφτηκαν γι' αυτόν και από τις εκδηλώσεις που έγιναν για να τιμηθεί ο ποιητής που "κυνηγήθηκε, πόνεσε, μαρτύρησε... και που όλη του η ζωή ήταν ένας αγώνας αφιερωμένος στις πανανθρώπινες ιδέες της Ελευθερίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης της Ειρήνης και της αδελφοσύνης των Λαών". 

Το βιβλίο, με φωτογραφίες και βοηθητικές πληροφορίες, επιμελήθηκε με "αίσθημα χρέους" η Γεωργία Λουκά-Μίτση και τελειώνει με μια μικρή ανθολόγηση από γνωστά ποιήματα του ποιητή.

 

 

Γιάννης Ν. Παληός

 

     

 

 

 

Ειδικά Χαρακτηριστικά: 
Τιμή: €25.00
Βάρος: 1000 g
Διαστάσεις: 235 mm × 24 mm × 225 mm
Διαθεσιμότητα: 
από 1 έως 3 ήμερες