Όλες οι τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ

Εκδόσεις Αλφα Πι

Το καλάθι μου

Κάντε κλικ στον τίτλο για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού σας
0 Προϊόντα €0.00

Παιχνίδια με γέλιο και δάκρυ

Ισχύει έκπτωση 20% επί όλων των αναγραφόμενων τιμών
Η έκπτωση εφαρμόζεται αυτόματα στο καλάθι σας
Κωδικός: 978-618-5117-16-0
€10.00

 
Συγγραφέας: Άννα Δ. Σουρέ
Αριθμός σελίδων: 74
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 978-618-5117-16-0
 
Αρχή της βιογραφίας μου 
Η γιαγιά μου μού ’λεγε: «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Έτσι και ’γώ αποφάσισα πια ν’ αραδιάσω στο χαρτί τις πρώτες γραμμές από ένα «βιβλίο» που στριφογυρνά στο μυαλό μου χρόνια τώρα, σε μικρά ασύντακτα κομματάκια, σαν μεμονωμένες φράσεις ή σαν αυτοτελή επεισόδια, ένα πλήθος απ’ αυτά, τόσο απαιτητικό και τυραννικό, που γύρευε την απελευθέρωσή του. Σαν να λέμε, λεφούσια από αναμνήσεις ζητούσαν «συγγραφέα». 
Θες όμως μία δειλία ή δυσπιστία στην ικανότητά μου σα «συγγραφέας», θές μια αναβλητικότητα, με χασομερούσαν. Μα τα φαντάσματα των βιωμάτων μου δεν αστειεύονταν, μ’ ακολουθούσαν ή καλύτερα μετακινούνταν μαζί μου στήνοντας χορό μες στο μυαλό μου. Έτσι πήρα μολύβι και χαρτί, έκλεισα τα μάτια μου και θυμήθηκα: 
 
Ήταν μία γλυκιά, συννεφιασμένη μέρα, σε μία άλλη χώρα, τη Ρουμανία. Ξαφνικά ένοιωσα ψιλό - ψιλό νεράκι στο πρόσωπό μου. ‘Αααα, είπε η Μαμά, ψιχαλίζει, πάμε μέσα. Με κάθισε στον καναπέ και μου φόρεσε κάλτσες. Στα πόδια μου ήρθε μία γλυκιά ζεστασιά. Τι όμορφα που ήταν… Η μαμά ήταν κοντά μου και τραγουδούσε: «Βρέχει χιονίζει τα μάρμαρα ποτίζει». Τι όμορφα που ήταν… Οι κάλτσες μου ήταν μπεζ και τα σαντάλια μου μπεζ και τι ωραία που ήταν να φοράς κάλτσες και νάναι τα πόδια σου ζεστά και η πόρτα να είναι κλειστή και να βλέπεις μαζί με τη μαμά τις ψιχάλες στο τζάμι και να μη βρέχεσαι… 

Τιμή: €10.00
Βάρος: 200 g
Διαστάσεις: 29 cm × 21 cm × 1 cm
Διαθεσιμότητα: 
από 1 έως 3 ήμερες
Share/Save