Όλες οι τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ

Εκδόσεις Αλφα Πι

Το καλάθι μου

Κάντε κλικ στον τίτλο για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού σας
0 Προϊόντα €0.00

The Massacres of Chios in 1822

Κωδικός: 978-960-6798-27-6
€20.00

 
Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Φραγκομίχαλος
Αριθμός σελίδων: 136
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 978-960-6798-27-6
 
Η έκδοση αυτή αποτελεί μετάφραση στην αγγλική της γνωστής συγγραφής του Kώστα E. Φραγκομίχαλου με τίτλο «Oι Σφαγές της Xίου του 1822: Ποιος ο ακριβής αριθμός των θυμάτων τους;», η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η αυθεντικότερη και πληρέστερη, μέχρι σήμερα, κριτική μελέτη για τα γεγονότα εκείνα των Σφαγών.
Στην παρούσα, όμως, αγγλική έκδοση, έχουν γίνει σημαντικές προσθήκες, οι οποίες καθιστούν το έργο ακόμα πιο ελκυστικό και ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, πέρα από τη μελέτη αυτή καθ’ εαυτή για τα γεγονότα των Σφαγών και τον αριθμό των θυμάτων τους, καθώς και το Παράρτημα με τις ανέκδοτες αφηγήσεις για τις Σφαγές στο Mελανιός, της ελληνικής εκδόσεως, στην αγγλική έκδοση το Παράρτημα εμπλουτίζεται με μία επί πλέον αφήγηση των γεγονότων του Mελανιούς, μια άλλη εκτενή συγκινητική αφήγηση της αιχμαλωσίας και διαφυγής ενός οκτάχρονου αγοριού (του Kωνσταντή Παϊδούση-Λίλα) από τον Kάμπο της Xίου, το επίγραμμα στον τάφο του KαράAλή, και ένα εκτενές και ιδιαιτέρως παραστατικό δημοτικό τραγούδι από τα Kαρδάμυλα για τα τραγικότατα εκείνα γεγονότα.
Συγχρόνως, οι 130 σελίδες του βιβλίου διανθίζονται με 63 εικόνες (ζωγραφικούς, πίνακες, γκραβούρες, λιθογραφίες, χάρτες, προσωπογραφίες και φωτογραφίες) αναφερόμενες στα ιστορούμενα περιστατικά, και, με τον τρόπο αυτό, το βιβλίο αποβαίνει παράλληλα και ένα πλούσιο και εμπεριστατωμένο λεύκωμα των Σφαγών.
 
Σκοπός του συγγραφέα είναι, με την αγγλική αυτή έκδοση, να γνωρίσουν τόσο οι ξένοι όσο –και προ πάντων αυτό– και τα παιδιά των ομογενών μας, όπου γης, το συγκλονιστικό τούτο κεφάλαιο της ιστορίας της πολύπαθης στο διάβα των αιώνων νήσου μας.

Τιμή: €20.00
Βάρος: 300 g
Διαστάσεις: 24 cm × 14 cm × 1 cm
Διαθεσιμότητα: 
από 1 έως 3 ήμερες
Share/Save