Όλες οι τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ

Εκδόσεις Αλφα Πι

Το καλάθι μου

Κάντε κλικ στον τίτλο για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού σας
0 Προϊόντα €0.00

Υπόθεση Wiril

Ισχύει έκπτωση 20% επί όλων των αναγραφόμενων τιμών
Η έκπτωση εφαρμόζεται αυτόματα στο καλάθι σας
Κωδικός: 978-960-6798-77-1
€12.00

 
Συγγραφέας: Kυριάκος Ντελόπουλος
Αριθμός σελίδων: 128
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 978-960-6798-77-1
 
Μία ιστορία Πολέμου που πριν επτά δεκαετίες συγκλόνισε το ταλαιπωρούμενο από την Κατοχή νησί του Ομήρου, αφήνοντας στη γη του δεκάδες αθώα θύματα και μαζί ένα πελώριο αναπάντητο «γιατί». Η ιστορική αυτή μελέτη επιχειρεί να απαντήσει με βάση στοιχεία και όχι υποθετικά.
Ο βομβαρδισμός του σουηδικού φορτηγού που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στους λιμοκτονούντες κατοίκους της Χίου έχει προσγραφεί σε μια ειδική σελίδα της ιστορίας της που με το χρόνο πέρασε στην περιοχή των μύθων που συχνά αποκαλύπτουν περισσότερες αλήθειες από την τυπική Ιστορία.
Επίσημα ντοκουμέντα που ανταλλάχθηκαν αμέσως μετά το επεισόδιο μεταξύ των αρμόδιων διπλωματικών υπηρεσιών των Υπουργείων των Εξωτερικών της Σουηδίας, Μεγάλης Βρετανίας, Γερμανίας, του Διεθνούς, Ερυθρού Σταυρού και της Σουηδικής Ανθρωπιστικής Αποστολής, φέρνουν στο φως στοιχεία που δεν ήταν δυνατόν να έχουν γίνει γνωστά τότε. Ακόμη, μαρτυρίες αυτοπτών, δημοσιογραφικά δημοσιεύματα στον τοπικό, ελληνικό και ξένο τύπο, μεταγενέστερα ιστορήματα, ανασυνθέτουν φανερές και κρυφές πτυχές του συμβάντος, έστω με υποθέσεις και προσωπικές κρίσεις, ασφαλώς χρήσιμες τουλάχιστον στην ανασύνθεση του πνεύματος της εποχής και των αντιδράσεων των ανθρώπων. Ο αναγνώστης καλείται να κρίνει και να συμπεράνει.
 
Η Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 1944 υπήρξε για τη Χίο μια μέρα πόνου που διασταυρώθηκαν ανθρώπινα πεπρωμένα Ελλήνων και ξένων στη διάρκεια μιας δολοφονικής εποχής που επέβαλε ένας αιματηρός Πόλεμος. Η ημέρα αυτή έχει οριστικά εγκατασταθεί στο μεταίχμιο της Ιστορίας και του Θρύλου. Έχει κερδίσει μια θέση στη Μνήμη χωρίς να την έχει διεκδικήσει.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: 
Τιμή: €12.00
Διαστάσεις: 24 cm × 17 cm × 1 cm
Διαθεσιμότητα: 
από 1 έως 3 ήμερες
Share/Save