Όλες οι τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ

Εκδόσεις Αλφα Πι

Το καλάθι μου

Κάντε κλικ στον τίτλο για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού σας
0 Προϊόντα €0.00

Το γένος των Μαυρογορδάτων (Μαυροκορδάτων) στη ρωσική αυτοκρατορία

Ισχύει έκπτωση 20% επί όλων των αναγραφόμενων τιμών
Η έκπτωση εφαρμόζεται αυτόματα στο καλάθι σας
Κωδικός: 978-960-6798-55-1
€15.00

 
Προσφορά: από 20 ευρώ / 15 ευρώ
 
Συγγραφέας: Βαλερί Τομάζοβ
Αριθμός σελίδων: 104
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 978-960-6798-55-1
 
Συνέκδοση με το Ελληνο-ουκρανικό Επιμελητήριο

 
Οι Χιώτες Μαυρογορδάτοι (Μαυροκορδάτοι) είχαν σημα­ντι­κή παρουσία σε πολλές χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο – στην Ελ­λάδα, στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, στη Μολδαβία και τη Βλα­χία, στη μετέπειτα Ρουμανία και βεβαίως στη Ρωσική Αυτοκρα­το­ρία. Α­νά­μεσα στους εκπροσώπους αυτής της οικο­γένειας συγκατα­λέ­γο­νται πολλοί εξέχοντες πολιτικοί, κοινωνικοί, πολιτιστικοί πα­ρά­γοντες, αλ­λά και επιτυχημένοι επιχειρηματίες. Η τύχη τους βέβαια ήταν δια­φο­ρετική: ορισμένων ήταν λαμπρή, άλλων τραγική, κάποι­οι ανελίχθη­καν στα ανώτερα αξιώματα, κάποιοι άλλοι περιήλθαν σε αφάνεια. 

Στο έργο Το γένος των Μαυρογορδάτων (Μαυροκορδάτων) στη Ρωσική Αυτοκρατορία. Η ιστορία του γένους μέσα από έγγρα­φα και γεγο­νότα, ο προϊστάμενος του Τμήματος γενεα­λογικών και εραλ­δι­κών ερευνών του Ινστιτούτου Ιστορίας της Ουκρανίας της Εθνικής Α­κα­δημίας Επιστημών της Ουκρανίας, διδάκτωρ ι­στο­ρίας, Βαλέρι Τομά­ζοβ, διαφωτίζει το βίο και τη πολιτεία των εκπροσώπων αυτού του γνωστού και ισχυρού γένους που έ­δρα­σαν στους κόλπους της Ρωσι­­κής Αυτοκρατορίας. Ορισμένοι από αυτούς ήταν πρίγκιπες, υ­ψη­λοί αξιωματούχοι και διπλωμάτες, ενώ άλλοι ιδιοκτήτες ισχυρών εμπορικών οίκων στις περιοχές της Αζοφικής και της Μαύρης θά­λασσας, μαίκηνες και ευεργέ­τες.
 
Το βιβλίο του Βαλέρι Τομάζοβ στηρίζεται σε πρωτότυπες πη­γές που προέρχονται από τα ουκρανικά και τα ρωσικά αρχεία, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων βγαίνει για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: 
Τιμή: €15.00
Βάρος: 300 g
Διαστάσεις: 24 cm × 14 cm × 1 cm
Διαθεσιμότητα: 
από 1 έως 3 ήμερες
Share/Save