Εκδόσεις Αλφα Πι

Μedicus Hippocraticus - Aδαμάντιος Κοραής

Μedicus Hippocraticus - Aδαμάντιος Κοραής

Επιμ.: Νίκος A.E. Καλοσπύρος


Σχήμα: 33x23, Σελίδες: 76
Πολυτελής δερματόδετη έκδοση σε πανόδετο κουτί
Τιμή: € 130.00
ISBN: 978-960-6798-22-1
2009


Mετά τον αρχαίο «Όρκο» του πατέρα της Iατρικής το Medicus Hippocraticus του Αδαμαντίου Κοραή εί ναι μια δεύτερη πνευματική παρακαταθήκη για τους ανθρώπους που έχουν ταχθεί ισοβίως στην υπηρεσία του πάσχοντος συνανθρώπου. Σήμερα που η υγεία έχει αποκτήσει υψηλή προτεραι ότητα στη ζωή μας αλλά έχει ταυτοχρόνως προξενήσει εμμονή και άγχος, προκειμένου να ζούμε με υγιεινό τρόπο, με προφανείς τις αρνητικές συνέπειες σε πολλούς από τους ανησυχούντες υγιείς, κείμενα σαν κι αυτό του Κοραή παραμένουν επίκαιρα, καθώς ενδεχομένως μπορεί να λειτουργήσουν σαν αντίδοτο στους κατασκευασμένους πανικούς του παρελθόντος και του μέλλοντος, ή, επιπλέον, να θεωρηθούν ως μία άλλη απάντηση στην ανθρωπιστική πρωτίστως κρίση της σημερινής ιατρικής.

Είναι μια πολυτελής επανέκδοση της διδακτορικής διατριβής του μεγάλου Nεοέλληνα ιατροφιλοσόφου και δασκάλου Aδαμαντίου Kοραή 222 χρόνια μετά την πρώτη έκδοση! Το πρωτότυπο λατινικό κείμενο, με τίτλο Medicus Hippocraticus,συνοδεύουν γλαφυρή μετάφραση και αναλυτικά προλεγόμενα του Νικολάου Α.Ε. Καλοσπύρου*. Προλογίζει ο καθηγητής Στέφανος Δ. Γερουλάνος**

* Ο επιμελητής του τόμου (προλεγόμενα & μετάφραση) Δρ.Νικόλαος Α.Ε. Καλοσπύρος, είναι πολυγραφότατος κλασικός φιλόλογος. Εκτός από τα κλασικά γράμματα, έχει επίσης ασχοληθεί με τις Κοραϊκές σπουδές και την Ιστορία των κλασικών γραμμάτων στη νεότερη Ελλάδα και στην Ευρώπη. Διδάσκει Αρχαία Ελληνικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

** Ο προλογίσας πανεπιστημιακός Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Ζυρίχης Στέφ. Δ. Γερουλάνος (MD, PhD, FACS, FCCM, FICA, FEACTS) είναι πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος και Διευθυντής της Μ.Ε.Θ. του Ωνάσειου Καρ διοχειρουργικού Κέντρου. Έγκριτος συγγραφέας, στο παρελθόν έχει διδάξει Ιστορία της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Τύπος Ιστορικών: 
"ΑΛΦΑ ΠΙ" - ΑΝΤΩΝΗΣ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΗΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΡΟΔΟΚΑΝΑΚΗ 7, 82100 ΧΙΟΣ, Τηλ.: 2271041287, Fax.: 2271026688, e-mail: apchios@otenet.gr
TYΠΟΓΡΑΦΕΙΟ: ΚΟΝΤΑΡΙ, 82100 ΧΙΟΣ, Τηλ./FAX: 2271082846
ANTΩΝΗΣ ΠΑΛΗΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΗΟΣ: Κιν.: 6948 607617, e-mail: alfapi.giannis@gmail.com  
Developed by Infoscope Hellas