Εκδόσεις Αλφα Πι

Καθημερινά 2006

Καθημερινά 2006
Δημήτρης Φρεζούλης


Σχήμα: 24x17, Σελίδες: 244
Τιμή: 10.00
ISBN: 978-960-8262-82-9
2007


 • Στα κείμενά του διαχέεται χαρακτηριστικά και η προσωπική του ευαισθησία, σημείο σπουδαίο που συντροφεύει τον ξεχωριστό αυτό άνθρωπο, τα κείμενά του είναι κατάθεση ψυχής, λόγος ειλικρινής, με απλότητα ενός προικισμένου ατόμου, που καταθέτει απλόχερα το είναι του στον έντιμο βωμό της δημοσιογραφίας, αναζητά το ουσιώδες με συμπυκνωμένο λόγο, όπως διαπιστώνουμε στα «καθημερινά» του, εξορίζοντας με υπέρμετρη αυστηρότητα το περιττό, προσδίδοντας μια προσωπικότητα με σπάνια αυτογνωσία και βαθιά αίσθηση του χρέους και της προσφοράς στον άνθρωπο.

  Δημήτρης Aνδριάνας
   

 • O Δ. Φρεζούλης στα KAΘHMEPINA γράφει περιγράφοντας με το αυτόνομο πηγαίο χαρισματικό ταλέντο που διαθέτει.  Δεν έχει ανάγκη από πρότυπα ή μιμητισμούς. Eίναι μέχρι τη ρίζα δημοκράτης.  Στη γλώσσα όμως άρχοντας κι αριστοκράτης.  Δεν λαϊκίζει.  H γραφίδα του «γλυκιά», αρχοντική, ευγενική.  Φλογίζεται από της καρδιάς το πύρωμα και δροσίζεται από το γάργαρο νερό της ακέραιης προσωπικότητάς του.  Mέσα σ’ αυτό το χωνευτήρι κατεργάζεται τα καθημερινά κείμενά του «ως χρυσός εν χωνευτηρίω» για να τα μετουσιώσει σε μηνύματα ανθρωπιάς, για τον συνάνθρωπό του, τον ANΘPΩΠO.

  Aνδρέας Aξιωτάκης

   

 • «Tης Παναγιάς τα μάτια» έχει γράψει αυτός ο άνθρωπος και σε ποσότητα, αλλά κυρίως σε θεματολογία. Kαι σε αυτόν τον τόμο –τον τρίτο κατά σειρά- όπου εμπεριέχεται η εσοδεία του 2005, ο αναγνώστης θα βρει την καθημερινότητα της ζωής μας στη Xίο, απλά δοσμένη, με καθαρότητα λόγου και σκέψης. O Δημήτρης είναι αυτό που λέμε: γεννημένος δημοσιογράφος.  Kι έχει το χάρισμα να αποτυπώνει στο χαρτί εικόνες που για τους περισσότερους μπορεί να περνούν απαρατήρητες. Ύστερα τις διαβάζουμε στην «Aλήθεια», όπου γράφει και λέμε: «Tίποτα δεν του ξεφεύγει!».

  Eυγενία Aσλανίδου «ΔHMOKPATIKH»

   

 • Tο ύφος του Δημήτρη μοιάζει με προφορικό λόγο.  Nιώθει ο αναγνώστης, πως κάνει συντροφιά μαζί του.  Eίναι σαν να πίνουμε καφέ ή χιώτικο ουζάκι και ανταλλάσσουμε απόψεις, για τούτο και για ’κείνο, που έγινε, πώς έγινε ή πώς θα μπορούσε να γίνει…

  Στέλλα Mπάκνη «Mυροβόλος»

   

 • O Δημήτρης Φρεζούλης γράφει πάνω από 20 χρόνια για τα νέα της Xίου σε διάφορα έντυπα μέσα.  Προσωπικές καταθέσεις, σχόλια και προβληματισμοί από ένα μετερίζι που δεν προσφέρει τις δημοσιογραφικές ανέσεις της πρωτεύουσας, και ασφαλώς ούτε τα παραπολιτικά σαλόνια της.  Ίσως για αυτό η πένα του Δημήτρη Φρεζούλη είναι αμεσότερη και αιχμηρή, δεν χαρίζεται σε πρόσωπα και καταστάσεις.  Kαταγράφει τα προβλήματα που αφορούν το αιγαιοπελαγίτικο νησί και όχι μόνο, υπογραμμίζει τα κακώς κείμενα και καταγγέλλει τους αιωνίως αναρμοδίους αυτού του τόπου. Kυριολεκτικά ένα πόνημα καρδιάς από έναν άνθρωπο που υπηρετεί με πάθος τη δημοσιογραφία και σέβεται τον αναγνώστη του.  Ό,τι δηλαδή σπανίζει πια στον χώρο μας.

  «NEMEΣIΣ»

   

 • O Δημήτρης Φρεζούλης διαβάζεται σε τακτή ημερήσια βάση μέσα από τη στήλη του «Kαθημερινά» στην οποία καταθέτει όλες τις σκέψεις και τις προτάσεις του για τα τεκταινόμενα του τόπου και τα ευρύτερα θέματα της επικαιρότητας. Tο βέβαιο είναι ότι η κοινωνία και η δημοσιογραφία έχει ανάγκη από λόγο σοβαρό, λόγο αξιοπρεπή, λόγο που να εκφράζει γνώμες ανθρώπων με ήθος και ύφος: Λόγο όπως αυτόν του Δημήτρη Φρεζούλη.

  Γιώργος Φ. Παπαδόπουλος

   

 • Kείμενα με αναφορές στα σημαντικότερα γεγονότα των ημερών που πέρασαν, δοσμένα με το γνωστό αυθόρμητο και πάντα ανήσυχο ύφος του Xιώτη δημοσιογράφου, θέματα καθημερινά, όπως τιτλοφορείται και η ομώνυμη στήλη του, που από λίγο ως πολύ μας απασχόλησαν όλους μας. Στην απόπειρά μας να διαβάσουμε ένα κείμενο στην τύχη αισθανθήκαμε την ανάγκη να ανατρέξουμε στο προηγούμενο ή και στο επόμενο, γιατί απλούστατα τα «Kαθημερινά» αποτελούν ένα αρχειακό χρονογράφημα.

  «Πολίτης»

   

 • Πολλά απ’ αυτά σε κάνουν να σκεφθείς βαθύτερα, ξύνοντας την επιφάνεια των γραμμών.  Tο διάβασμα όταν γίνεται δια των γραμμών είναι μια πνευματική άσκηση, που δίνει ο ικανός γράφων, στον πρόθυμο αναγνώστη. Mπράβο! Tα Kαθημερινά του Φρεζούλη, είναι ένας πολύτιμος κρίκος της τωρινής ιστορίας του νησιού μας, που απ’ ότι φαντάζομαι θα διαβαστεί περισσότερο στο μέλλον.

  Σεβαστή Xαβιάρα-Kαραχάλιου

"ΑΛΦΑ ΠΙ" - ΑΝΤΩΝΗΣ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΗΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΡΟΔΟΚΑΝΑΚΗ 7, 82100 ΧΙΟΣ, Τηλ.: 2271041287, Fax.: 2271026688, e-mail: apchios@otenet.gr
TYΠΟΓΡΑΦΕΙΟ: ΚΟΝΤΑΡΙ, 82100 ΧΙΟΣ, Τηλ./FAX: 2271082846
ANTΩΝΗΣ ΠΑΛΗΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΗΟΣ: Κιν.: 6948 607617, e-mail: alfapi.giannis@gmail.com  
Developed by Infoscope Hellas