Εκδόσεις Αλφα Πι

Καθημερινά 2004

Καθημερινά 2004
Δημήτρης Φρεζούλης


Σχήμα: 24x17, Σελίδες: 224
Τιμή: 10.00
ISBN: 960-8262-63-1
2005


"...Χωρίς να το επιδιώκει άμεσα, ασυναίσθητα ίσως, καθώς ο χρόνος τρέχει και πρέπει να δώσει κάθε μέρα τη δική του έγγραφη ματιά στον κόσμο, ο Δημ. Φρεζούλης σώζει μνήμες και εικόνες πολύτιμες... Για τους Χιώτες ίσως να αποτελεί ένα κομμάτι του καθρέφτη τους..."
- Ελευθεροτυπία

"...Σ΄αυτή τη μικρή κοινωνία, με τις αντιπαλότητες, τους καβγάδες, τις κακομοιριές μας, ο Φρεζούλης δεν συμπαρασύρεται από τις παγίδες της αγοράς. Στέκεται στη γωνιά του και αρθρώνει νηφάλιο λόγο..."
- Γιάννης Καράλης

"...Τα «Καθημερινά» διαβάζοντάς τα μακριά από την τρέχουσα επικαιρότητα λαμβάνουν μιαν άλλη αξία..."
- Θοδωρής Πυλιώτης ("Δημοκρατική")

"...Για χρόνια τώρα ο Δημ. Φρεζούλης, κυριολεκτικά, καθημερινά καταθέτει ψυχή...¨
- Κλειώ Μαστοράκη (¨Χιαχτίδα")

"... Ο Δημ. Φρεζούλης είναι μια ξεχωριστή φυσιογνωμία στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης κι έχει καταθέσει πολλά μέχρι τώρα, που αφορούν τον τόπο, τους ανθρώπους, την πολιτιστική μας κληρονομιά..."
-Στ. Μπακνή- Στ. Μπαλομούτσουνος (¨Μυροβόλος")

"...Τα «Καθημερινά» δεν αποτελούν μόνο μια ζεστή και ανθρώπινη αίσθηση της καθημερινής μας ζωής, αλλά οδηγό και συνείδηση πολλές φορές της «φευγάτης» μας συνήθους συμπεριφοράς..."
-Στ. Μιχαηλίδης

"...Διαβάζοντας κανείς τα «Καθημερινά»  νιώθει ότι ακούει την εσωτερική του σκέψη να βρίσκει φωνή, να εξωτερικεύεται και να απελευθερώνεται... Αποτελεί ιδιαίτερη ανακούφιση η απελευθέρωση της σκέψης, που η μετουσίωσή της σε καθαρή και διάφανη φωνή την καθιστά δίαυλο επικοινωνίας με τον έξω κόσμο..."
- Ισαβέλλα Μπουρνιά

"...Μέσα στα γεγονότα της καθημερινότητας μας, όπως και μες στη ζωή υπάρχουν ψήγματα χρυσού και αδαμάντων, που, αν βρει κανείς τον τρόπο να τα εντοπίσει κι αν μάθει την τέχνη να τα καθαρίσει από τις προσμείξεις τους, τα καθιστά ικανά να λάμπουν και να στολίζουν "εις τους αιώνες των αιώνων"
-Μπάμπης Σαχτούρης ("Δημοκρατική")

"Ο Δημ. Φρεζούλης, κατα γενική παραδοχή, είναι ένας ταλαντούχος -χαρισματικός θα λέγαμε- Χιώτης που επί χρόνια δαπανά τον ευατό του υπέρ της Χίου και υπέρ των βασικών ανθρώπινων αξιών..."
- Ενημέρωση

"...Σκαπανέας της δημοσιογραφίας ο Δ. Φρεζούλης έχει χτίσει απόψεις και έχει διαμορφώσει ορθά γνώμες, καλυτερεύοντας την καθημερινή ζωή στο μικρό μας τόπο. Τον διαβάζει η εξουσία, τον αποδέχεται ο αναγνώστης..."
- Γιώργος Μισετζής "Σύγχρονος Λόγος"

" Ένα καθημερινό άρθρο είναι μια μεγάλη συζήτηση. Γνώση, ήθος, διάθεση, φως, αστραπή, αγάπη ενδιαφέροντα και τόσα άλλα"
- Μιχάλης Διοματάρης "Πρόοδος"

"Τα «Καθημερινά» του Δημήτρη Φρεζούλη των εκδόσεων «αλφα πι» γράφουν ιστορία. Όχι πιθανά εκείνη που έχει τη στάμπα των νικητών. Γράφουν ιστορία μιας κοινωνίας που, κάποια χρόνια αργότερα  μετροφυλλώντας τις σελίδες τους θα τραβά μια τζούρα γερή από τις συνθήκες της καθημερινότητας ενός Χιώτη"
- Νίκος Γεωργούλης "Πολίτης"

"...To βιβλίο κρύβει στις σελίδες του κείμενα με ιδιαίτερη δύναμη, αισθητική και διαχρονικότητα, τα οποία όμως θα είχαν χαθεί, αν δεν υπήρχε η πρόταση των εκδοτών στον εκλεκτό συνάδελφο να τα εκδώσει¨
- Τάκης Δηράκης "Γνώμη της Χίου"

"Κλασσική στήλη του στη δεύτερη σελίδα της «Αλήθειας», δίνει κάθε μέρα και από ένα μύνημα ανθρωπιάς και ενδιαφέροντος για την ποιοτική ζωή, το κατα κοινώς λεγόμενο «ευ ζην»..."
- Γιώργος Παπαδόπουλος

Τύπος Λογοτεχνικών: 
"ΑΛΦΑ ΠΙ" - ΑΝΤΩΝΗΣ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΗΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΡΟΔΟΚΑΝΑΚΗ 7, 82100 ΧΙΟΣ, Τηλ.: 2271041287, Fax.: 2271026688, e-mail: apchios@otenet.gr
TYΠΟΓΡΑΦΕΙΟ: ΚΟΝΤΑΡΙ, 82100 ΧΙΟΣ, Τηλ./FAX: 2271082846
ANTΩΝΗΣ ΠΑΛΗΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΗΟΣ: Κιν.: 6948 607617, e-mail: alfapi.giannis@gmail.com  
Developed by Infoscope Hellas